Prilagodba
Povećaj tekst
Smanji tekst
Čitljiv font
Sivi tonovi
Visoki kontrast
Negativni kontrast
Svijetla pozadina
Podcrtane poveznice
Resetiraj postavke
Izjava o pristupačnosti

Projekt "CPTSveto Brdo"

Centar za planinski turizam Sveto Brdo

Projekt Sveto Brdo je razvojni projekt kojeg provode Općina Lovinac i Općina Jasenice. Cilj projekta je stvaranje Centra planinskog turizma Sveto Brdo, koji će kraju ponuditi veliki broj turističkih sadržaja, što istovremeno znači i velik broj novih radnih mjesta, što direktno, što indirektno vezanih za Centra planinskog turizma Sveto Brdo. Jedan od najvećih pothvata projekta je izgradnja žičare koja će preko Svetog Brda na Velebitu spajati općinu Lovinac i općinu Jasenice, odnosno kontinent i more, Liku i Dalmaciju.

Priznat je kao projekt koji se uklapa u prioritete, razvojnu politiku i politiku nacionalnog turizma kao i regionalnog razvoja Republike Hrvatske. Trenutno je u postupku priznavanja kao „Projekt od velikog državnog značaja”. Podržavaju ga brojne institucije i donatori na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Centar je sam po sebi proizvod visoke razine čija je svrha ne samo privlačenje turista i ulagača iz cijelog svijeta, već i tvrtke i zaposlenike iz cijele Hrvatske. Svima koji će biti uključeni predstavlja visoku dodanu vrijednost: ulagačima, lokalnom stanovništvu, lokalnim tvrtkama i obrtima te čuvarima prirode.

Planira se da bi Centar planinskog turizma Sveto Brdo  bio otvoren cijele godine te da nudi kombinaciju zimskih i ljetnih sportskih aktivnosti i objekte za rekreaciju, u kontekstu prirodnih značajki planinskog predjela i blizine mora. Primjerice, zimi će nuditi skijanje, klizanje na ledu, sanjkanje, itd., a ljeti planinarenje, trčanje, slobodno penjanje, vožnju biciklom, veslanje, plivanje, jahanje, obilazak spilja te ostale sportove, avanturističke i rekreacijske aktivnosti. Planira se da će se ove aktivnosti nadopunjavati ostalim zbivanjima i aktivnostima. Centar je smješten na području koje je kulturološki vrlo zanimljivo i s velikim potencijalom za razgledavanje.


U nastavku možete pogledati 3D simulacije "Centra za planinski turizam Sveto Brdo". Simulacije prikazuju dva godišnja doba: zimu i ljeto.

Uživajte...